Szolgáltatás

Az orvos kezel, a természet gyógyít

Konzultáció

A konzultáció egy finom tea melletti beszélgetéssel kezdődik, mely során szeretném a klienst megismerni, egészségügyi problémáit feltérképezni, miközben teljes anamnézist készítek.

Az orvosi diagnózist (ha van) ezután összevetjük az általam felvett anamnézissel.

Személyre szabott terápiás tervet készítek összhangban a orvos által előírt kezeléssel.

A terápiás terv összeállítása mellett a beteg energetikai harmonizálása is megtörténik.

 

Gyógyítás gyógynövényekkel

 

A gyógynövényekkel történő gyógyítás, mint például a tea fogyasztása, pakolások, borogatások, illóolajos kezelés, az úgynevezett szelíd gyógymódok közé sorolható, így az egyik legtermészetesebb gyógymód, mely segít a szervezet egyensúlyának visszaállításában.

Az állapotfelmérés során információt szerzek a beteg életmódjáról, táplálkozási szokásairól, egyéni érzékenységéről. Az egészség visszanyerése érdekében a beteg és a gyógyító között partneri viszony alakul ki, vagyis a gyógyítás akkor lehet sikeres, ha mind a beteg, mind a gyógyító aktívan közreműködik a gyógyítás folyamatában.

Elméletem szerint a gyógyító munkához nem csak szakértelemre van szükség, hanem a terapeutának magának is folyamatos fejlődésre és önismeretre van szüksége ahhoz, hogy munkájában eredményes legyen.

 

A természetgyógyászat gyökerei

Atermészetgyógyászat gyökerei az időszámítás előtti korokba nyúlnak vissza. Ázsia egyes országaiban a nálunk alternatívnak nevezett módszerek, mint esetemben a gyógynövénygyógyászat, a hivatalos orvoslás részét képezik napjainkban is.

Magyarországon a népi gyógyászatban körülbelül 600 növényfaj szerepel, ezek közül kiemelkedik a macskagyökérből készült nyugtató hatású valeriána, vagy a mák gubójának nedvéből előállítható fájdalomcsillapító, a morfin.